Over Onderwijsontwikkeling & -onderzoek (O&O)

Binnen het Onderwijsinstituut van de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences (FHML) is de vakgroep Onderwijsontwikkeling en -onderzoek ondergebracht. Deze vakgroep richt zich op de onderwijskundige ontwikkeling van de geneeskundige en gezondheidswetenschappelijke curricula.

De vakgroep Onderwijsontwikkeling en -onderzoek (O&O) is ontstaan in 1977. Sindsdien is de vakgroep snel uitgegroeid tot interfacultaire afdeling binnen het Onderwijsinstituut FHML.

Missie

De missies van de vakgroep Onderwijsontwikkeling en -onderzoek zijn:

  • het ondersteunen van onderwijsontwikkeling;
  • het aanbieden van onderwijs;
  • het uitvoeren van onderzoek op het gebied van onderwijs.

Veel onderwijs- en onderzoeksactiviteiten worden verzorgd in een graduate school, de School of Health Professions Education (SHE). Bezoek de SHE-website voor meer informatie over deze activiteiten.

Onderwijsontwikkeling

De vakgroep Onderwijsontwikkeling en -onderzoek biedt ondersteuning bij onderwijsontwikkeling aan de FHML en aan externe partijen vanuit de School of Health Professions Education (SHE).

Onderwijs

De vakgroep O&O biedt een tweetal opleidingen:

  • Masteropleiding in Health Professions Education (aangeboden door de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences)
  • Daarnaast biedt O&O diverse nationale en internationale cursussen aan op het gebied van onderwijsinnovatie. Deze cursussen worden verzorgd door diverse faculteiten binnen de Universiteit Maastricht, echter medewerkers van de vakgroep Onderwijsontwikkeling en -onderzoek leveren een bijdrage aan deze cursussen.

Onderzoek

De onderzoeksactiviteiten van de vakgroep O&O concentreren zich op een tweetal thema’s: ontwerpen van innovatieve leeromgevingen en assessment. Meer informatie is te vinden op de SHE-website.